2008-03-09

Arbetare, andra klassens medborgare?

Vänsterpartiet kallar vanliga hederliga arbetare för andra klassens medborgare. Personer utan akademisk utbildning är enligt vänsterpartet mindre värda. Det framgick av rapports inslag om yrkeshögskolan. Det är något jag ställer mig starkt kritisk till.
rapports inslag om skolministerns förslag på ny yrkeshögskola inflikades kritik från vänsterpartiet.
- Det här är är vänsterpartiet kritiska mot eftersom de som avlägger yrkesexamen på gymnasiet då enbart kan söka till yrkeshögskolan. Förslaget om yrkeshögskolan i kombination med de nya gymnasiereglerna kommer att bidra till ökade klyftor, inleder rapports reporter Sofia Tanaka.
-Det blir att vi får två olika status på de högre utbildningarna nämligen en som är för den andra klassens medborgare och en för de som har det bättre. Det är ett samhälle jag inte kan ställa upp på, säger Rosanna Dinamarca (v).

Är det så vänsterpartiet ser på arbetarna? Rosanna vill alltså påstå att en person som väljer en yrkesutbildning inte är lika mycket värd som den som väljer en akademisk utbildning? Då måste jag protestera för jag ställer defenitivt inte upp på ett samhälle där man ser ner på de som inte har akademisk utbildning och kallar dem för andra klassens medborgare.

När det gäller personer med yrkesexamen från gymnasiet som sedemera vill studera vidare på den traditionella högskolan blir det ingen skillnad mot vad det är idag. Det går fortfarande att kompletera sin utbildning i efterhand med basår på universitetet eller med kurser på komvux. Yrkesexamen och yrkeshögskola är ett sätt att öka statusen för yrkesutbildningar som bland annat av vänsterpartister anses vara mindre värda än andra.

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida