2008-03-17

Ohederligt av SVT

Jag hade för några veckor sedan en mailkonversation med Samir Abu Eid, journalist på rapport.

Jag reagerade på ett inslag som handlade om Kärrtorps gymnasium i Stockholm där Samir först visar upp en skola där eleverna har stora möjligheter att i skolans lokaler skapa en aktivitetsmångfald som berikar deras fritid och ger positiva känslor för den skola de går i för att sedan fråga sig detta: "[m]en hur går det här ihop med skolminister Jan Björklunds idéer om att skolan behöver ordning och reda, bättre studiediciplin och ett nytt betygssystem?"

I min mening gör han ett fatalt misstag och pratar om två helt olika saker som inte alls motsäger varandra, som inte ens behandlar samma ämne, men ändå försöker han få det till just detta - att ett fungerande fritidsliv på en skola går stick i stäv med Jan Björklunds skolpolitik.

I Samirs svar på min kritik säger han att: "[eleverna] driver helt andra frågor än skolministern. Den viktigaste frågan för Sveriges elevråds centralorganisation är 'skolan som social arena'. Organisationen menar att skolan inte bara handlar om undervisning, läxor och behöriga lärare, utan också om att eleverna tillbringar en stor del av sina liv i skolan och att det är där de växer och utvecklas som människor.

Var hittar han motsättningen till Björklunds skolpolitik? Kan den sägas vara något annat än påhittad?Dagens skolpolitiska diskussion tar inte upp ämnet "skolan som social arena" i någon större utsträckning men den motsäger det inte heller, vilket Samir mot allt förnuft får det att låta som.

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida