2008-09-06

Brev till Hans Tilly

Efter att ha sett programmet debatt som bland annat handlade om gästarbetare inom byggsektorn skrev jag detta brev till Hans Tilly:

Hej!

Vem är du att ta över ansvaret från de som tar arbeten i Sverige till en lön som enligt dem själva är acceptabel? Menar du att byggarbetare som väljer att komma till Sverige och jobbar inte själva ska avgöra om de vill jobba för en viss lön och ha en viss arbetstid? Menar du att vi ska vidta åtgärder liknande de som används mot trafficking mot denna helt frivilliga överenskommelse mellan byggarbetare och arbetsgivare. Det är inget annat än ett hån mot och omyndigförklarande av dessa arbetare.

Det här är bara ett försök att komma undan den konkurrens som gästarbetarna skapar, ett sätt att skydda de svenska byggarbetarna mot konkurrens från utlandet. Vad händer då? Denna protektionism leder endast till att de som köper byggtjänster inte får ta del av den fria marknad som bör finnas inom EU, det fortsätter vara dyrt att bygga, det kan till och med bli dyrare då efterfrågan av arbetare är stor och tillgången begränsas till svenskar och gästarbetare som tvingas ta samma lön som dessa. Vi lever i en fri värld med en fri marknad och det ska vi försvara. Ditt samhälle utan konkurrens och utan fri marknad är ett mörkt samhälle utan tillväxt och utveckling.

Låt polacker, letter och rumäner konkurrera på deras egna valda vilkor, inte dina vilkor. Låt dem själva avgöra vilken lön som är skälig för en polack, lett, eller rumän. Låt dem själva avgöra vilka arbetsförhållanden de vill ha. Låt dem själva avgöra hur långa dagar de vill arbeta. Förhandla om din egen lön och arbetsförhållanden, inte någon annans för du kan endast avgöra vad som är viktigt och rätt för dig själv!

Mvh
Lars Petter Björkman

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida