2008-09-01

Liberaler och föräldraförsäkringen – en paradox?

Cattis Ullström, socialdemokratiska studentförbundet, frågar sig detta. Hon visar med det här blogginlägget och kommentarerna under det väldigt tydligt hur vänstern vill bestämma hur människor ska leva. Genom detaljstyrning av vem som ska vara hemma med ett barn vill man nå en påtvingad "jämlikhet" i hemmen.

Liberaler är tydligen konservativa, kärnfamiljsvurmande när de förespråkar familjens rätt att hantera sina föräldradagar som de vill, utan politisk styrning. Liberaler som samtidigt hävdar individens rätt gör sig därmed skyldig till en paradox. Men att vara liberal är att lämna över ansvaret för hur man ska leva till individen. Det är upp till individerna i en parrelation att ta ansvar för sina egna intressen. Det är bland annat just på grund av vetskapen om att staten inte kan tillgodose allas egna intressen genom lagstiftning som man förespråkar liberalism.

När man nu, tyvärr, har ett system för att ge föräldrar stöd är det bra att man delar ut lika många föräldradagar till de båda vårdnadstagarna, det är att inte göra skillnad på individerna i parrelationen. Så fungerar det idag. Sedan är det upp till varje vårdtagare att sälja och köpa dagar med den andra vårdtagaren efter egna principer och egna själviska intressen. Det är ett liberalt sätt att hantera detta bidrag. Men, visst själva bidraget är inte förenligt med liberalism. Det finns kvar därför att det inte finns några liberaler i den borgerliga regeringen.

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida